Shopping Cart

Fragt fra Kr. 29 – GRATIS ved køb for Kr. 499

co2-neutraltE-mærket

Hvorfor hedder parfum ikke bare parfume?

– og hvad er forskellen, på de forskellige varianter.

Vi har hos duftdejligt.dk sat os for, at hjælpe dig med, at finde rundt i parfume verdens store mekka. Så du kan blive klogere på dit valg og dermed gøre det til en succes, og glædelig oplevelse, at bruge penge på parfume. Vi synes, det skal være nemt og enkelt, og er alle folks ret, at dufte dejligt. Før du læser videre om vores forklaring af parfume varianter, skal du vide, at du kan finde mange andre nyttige artikler, under punktet ”Brug produkterne bedst” som du finder i menuen.
Her kan du læse om både korrekt brug af parfume, Blush & Rouge, Neglelak og mange andre artikler kommer til løbende – god læselyst.

Parfume starter et sted

For at gøre det helt enkelt, har vi valgt at tage forklaringen baglæns. Ja det virker nok ulogisk, men vi synes det gør det hele lidt nemmere at forstå. Først og fremmest giver det mening at forklare, hvordan denne duft verden er sammensat, og bagefter forklarer vi omkring de enkelte varianter.

Parfume skabes almindeligvis ved udtræk af æteriske olier, som udvindes fra dyr eller planter. Igennem tiden har man fundet frem til, at disse naturlige duftstoffer kan fremstilles syntetisk. Disse æteriske olier, opløses i vand eller alkohol, og alt efter hvor stor en blanding der er tilsat parfumen, får parfumeproduktet sin klasse betegnelse.

Men hvorfor ikke bare samme mængde og klasse?

Jo det er egentlig ret enkelt, i forretningsverden taler man nemlig om NPS (Net Promotor Score), og her kan parfumerne gør en stor forskel. NPS er et loyalitetsmål som fortæller virksomheden, om kundens lyst og behov, til at købe en ydelse eller et produkt. Altså sagt på dansk og kort: Jo bedre brand + “lækkert” produkt = desto dyre salgspris! For hvorfor ikke sælge produktet til det, som kunden vil betale? Alle kender jo det, at et produkt sagtens godt kan blive for billigt og så er det mere discount end det er lækkert.

Så netop derfor er blandingforhold forskelligt og parfumerne inddeles i forskellige klasser. Nogle mærker er bare bedre egnet til at være dyre, og forbindes med mere luksus end andre. Det siger vel lidt sig selv, at jo højere opløsningen af æteriske olier er, jo dyre vil parfumen også være at fremstille.

Men hvad er så forskellen – andet end brand og pris?

De æteriske olier kan fremstilles af optil 2500 forskellige duftstoffer, og typisk består en parfume af en blanding på omkring 300 enkeltduftstoffer. Så selv om der er fremhævet 5 – 8 duftnoter på en parfume, så er det langt fra hele sandheden, men derimod kun en beskrivelse, af de 3 duftniveauer som parfumen er bygget op omkring.

Udover selve duftsammensætningen, NPS og strategi, så afhænger prisen også af, hvor meget duftolie altså æterisk olie blanding der bliver brugt til parfumen. Derfor kan man dele varianterne op i 7 slags

 • Eau de Toilette:
  Til daglig kaldet den EDT og denne parfume variant er til dig som gerne vil have en undertonet duft, da den kun indeholder 8-15% duftolier. Mange af de store modehuse har fremstiller deres kollektioner, så herre parfume er fremstillet som Eau de toilette, rar viden så du ikke skal lede forgæves.
 • Eau de Cologne:
  Denne parfume var meget populær i Napoleons tid, men dens efterspørgsel er ikke specielt stor mere, faktisk er den så lille at den er på vej ud af markedet. Denne parfume indeholder 4-8% duftolier.
 • Eau De Fraiche:
  Denne parfume er anderledes fra andre parfumer, da den er oliebaseret i stedet for alkohol. Denne lille sag har derfor fået et stort comeback på markedet igen, den indeholder 1-3% duftolier.
 • Aftershave Lotion:
  Denne parfume er fremstillet som Eau de Cologne men mildere, da den ofte indeholder knapt så meget alkohol. Hvilket gør den god til huden efter barbering. Den er mere skånsom med indeholder præcis det nødvendige for at lukke mandens pore i huden igen, efter shaving.
 • Aftershave Balm:
  Er fremstillet som en lettere creme og ellers som Aftershave Lotion. Dens tykkere konsistent, gør den mere smørebar og har derfor en letter kølende effekt på huden vil nogle mene. Den er ligesom Lotion skånsom for huden med indeholder præcis det nødvendige for at lukke pore i huden igen.

Opsummering af æterisk olier og duft holdbarhed

Betegne  Koncentration af olie Varighed
Ren parfume 20 – 30% olie Op til 24 timer
Eau de Parfume 15 – 22% olie 6 til 9 timer
Eau de Toilette 8 – 15% olie 3 til 6 timer
Eau de Cologne 4 – 8% olie 2 til 3 timer
Aftershave Lotion & Balm 4 – 8% olie 2 til 3 timer
Eau de Fraiche 1 – 3% olie 1 til 2 timer
Dansk firma – danske vilkår

Vi betaler skat & afgift og
leverer på 3 eller 5 hverdage

Ingen binding og ekstra gebyr

Samme lave pris til alle. Gennemskueligt og troværdigt.

30 dages returret – Gratis

Du får en kode, så det kræver ingen printer. Nemt og gratis at fortryde.

100% Sikkerhed

Vi er E-mærket, har SSL certifikat & sikker betalingsflow.

Vis alle resultater
[]
×
Ny kunde? Så SPAR minimum fragten.

Vi giver rabat på dit køb - Helt kvit & frit! Gælder kun nye kunder.

Nej tak! Ønsker kun at lægge varen i kurven. *INGEN BINDING eller abonnement. Du tilmeldes vores gratis nyhedsbrev, som udgives 4 gange om året. Du kan altid framelde dig igen. Vi bruger din email til at sende reklame, men videregiver den ikke til 3. part. **Rabatkoden er kun gyldig for nye kunder, og ved køb for min. Kr. 300.