Mascara

Mascara skab øjne der fanger

Mascara er et vidunder værktøj, som kan alt det man forventer og alligevel ikke have forstillet sig. En mascara er et must-have for mange damer, de kan både forlænge dine vipper, skabe dybde i øjnene.
Det er præcist det som gør den fantastisk, for første gang dine øjen bliver “fanget” i et blik, kan de fortrylle den som kigger på dig.
Se vores udvalg af den fantastiske effekt pind herunder.

Mascara
Show Filters

Viser alle 33 resultater

Show Filters

Viser alle 33 resultater

Makeup til dine øjne

Der er ingen tvivl om, at mascara kan gøre en kæmpe forskel for rigtig mange. Dog er det langt fra alle kvinder, der synes det er helt så nemt. Faktisk er det lidt en jungle at finde rundt i synes mange damer. Men det er ofte et meget uundværligt produkt i en kvindes makeup taske.
Eksempelvis hvis du lægger øjenskygge, så forsvinder ens vipper ganske enkelt, de bliver overmandet af selve øjenskyggen. Her kan en mascara virkelig gå ind og bryde udseendet, samtidig med at der dannes en helhed i din makeup.

Mange muligheder for at gøre det flot

Der findes så mange mascaratyper, mærker og farvenuancer. Ofte vil man gerne have lidt af det hele i en mascara, men så alligevel søger vi forskellige ting. Nogle vil gerne have længere øjenvipper, andre fylde eller tykkere vipper. Der er mange ønsker og mulighederne er uanet uanset om det er buet vipper, en mascara der adskiller eller nogle af de andre effekter. Så hvad enten du er til det ene eller andet, så er der muligheder, søg lidt inspiration her hvis du er helt på bar bund.

Hvad skal jeg vælge?

Det kan være noget af en udfordring at finde frem til den rigtige mascara, da markedet er så enormt stort og udvalget er endnu større. Der skal både kigges efter farve, hvilket børste hoved der passer, funktionaliteten og effekten af produktet.

Der er ofte synlig forskel på kvalitet og kvantitet, når det gælder mascara. Derfor kan det godt betale sig, at ofre lidt penge her, alt efter om du ønsker. Forskellen er nemlig stor, alt efter om det skal være hurtigt eller vipperne skal være knivskarpe hver gang. Ved at ofre lidt penge på en bedre mascara, kan du også undgå, at øjenvipperne klumper sammen, som desværre er tilfældet med mange mascaraer.
Det tager i nogles tilfælde, utrolig lang tid at lægge den rigtige makeup. Ikke alle har tid eller tålmodighed til det, men hvis man investerer i en lidt dyre mascara, så kan det sagtens hjælpe på tidsforbruget. Øjnene er som regel det første vi ser, så hvorfor ikke bruge lidt ekstra, som kan give det definitive pift.

Mascare typer og gode råd

 • Pump endelig ikke, når du lægger din mascara på. Det giver dig ikke mere farve på vipperne, faktisk det modsatte. Det kan ende med at din vipper bliver udtørret, når det første lag mascara er lagt på.
 • Når du tager din mascara op af dens beholder, så drej i stedet forsigtigt din børste op, for hvis du pumper den hurtigt op og ned, så ender du med at pumpe luft ned i den lille beholder. Dette er med til at få mascaraen til at udtørre og så mister den sin egentlige holdbarhed.
 • Hvis du er en af de typer som godt kan lide fylde på dine vipper, så prøv at påføre mascaraen i zigzag bevægelser, for så formår du at få selv de mindste hår på øjenvipperne med.
  Når man påfører sin mascara på følgende fremgangsmåde, bliver det pænest og giver til sidst det bedste resultat, hvis man savner fylde på øjnene. Produktet bliver bedre jævnt fordelt på de enkelte vipper, og det er i sidste ende sådan man gerne vil have at det skal se ud.
 • Klumper din mascara?
  Det enten fordi den er ved at være tør, som nævnt ovenfor, som kan skyldes, at du har pumpet for meget, ellers kan det være fordi produktet giver mere end dine vipper kan klare.
  Ens øjenvippe hår er små og fine, og det kan være begrænset hvad de kan håndtere. Man kan bruge en ren mascarabørste, til at redde vipperne igennem, den vil nemt kunne hjælpe med at skille eventuelle sammenklumpet vipper ad.
 • Det er individuelt, om man synes det er en god ide at bruge en eller to mascaraer, men nogle synes det har den fordel, at hvis den ene giver kun fylde og en anden længde, så får man det bedste resultat, når man kombinerer disse. Dette kunne være en mulighed, hvis ikke man føler man kan få det hele i en. Ønsker at bruge to, så er det en god ide at starte med at påføre den mascara som giver længde, og så tilfører du fylde bagefter, så opnår man den fulde effekt. Når mascaraen skal lægges på, skal man sørge for, at farve vipperne fra rod til spids.
 • Mascara på øjenlåget er vi ikke vilde med, så et lille tip hvis du gerne vil undgå dette, når du påfører mascara på dine vipper. Det en god idé at kigge ned i spejlet, så har du et bedre overblik over dine øverste vipper, og dermed får lagt din mascara rigtig flot.
 • Til dig som bruger mascara hver dag, så er det en god ide at huske, at ca. efter 3 måneders brug bør du og allersenest efter 6 måneders brug, erstatte denne med en ny. Du vil formentlig selv bemærke, når den bliver, tør og ubrugelig, når den begynder at klumpe eller smuldre. Skulle dette ske, er det et tegn på, at det er tid til at skifte den gamle ud. Det er mest af alt af hygiejniske årsager, da der samler sig bakterier i din mascara, som ingen af os ønsker at gå rundt med.

  HUSK altid og glem aldrig

  Når alle råd er givet, så får du lige det bedste til sidst!
  Du bør heller aldrig – dele din mascara med andre. I kan nemlig have forskellige øjenbakterier, og bliver de blandet sammen i din mascara, kan du eller vedkommen som låner, ende med at få øjenbetændelse.