Salvador Dali

Salvador Dali parfume inspireret af kunst og forførelse
Salvador Dali er kendt for sine unikke og spændende kunstværker. Men han var også en af de første kunstnere i verden, der frigav sin egen duft, nemlig Salvador Dali parfume. Den første parfume blev skabt i 1983, og inspirationen til parfumen var hans kærligheden, til hans afdøde kone, Gala.

Viser alle 13 resultater

Parfume hedder Dali parfume og dufter af røgelse, nelliker og sandeltræ. Flasken er formet som en mund, og låget som en næse, en hyldest fra Dalí til hans kære afdøde kone.
Efter kunstnerens død i 1989 forsatte produktionen af Salvador Dali parfumer. Et sortiment der i dag omfatter mere end 50 forskellige dufte, på trods af at kun tre af dem blev lavet før Dalis død. Her findes forskellige varianter, herunder Kiss Collection, Dali Haute Parfumerie og Aphrodite Collection, så der er noget for enhver smag. De berømte læber på parfume flakonen er specielt husket og hædret, de er efterfølgende blevet kendetegnet for flere af de lanceringer han har udgivet.

Salvador Dali – en kunstner, ikon og enormt forbillede

Salvador Domingo Felipe Jessen Dalí blev født i Catalonien i 1904 og døde i Figueres Spanien i 1989. Han er sandsynligvis en af de mest berømte kunstnere i historien.
Salvador fandt sin kærlighed til maleri, da han gik på tegneskole i 1916. Hans første udstilling lavede han som blot 15 årig ung dreng, tilbage i 1919. Det var en meget ung Salvador som rejste til Madrid for at studere, her blev han hurtigt opdaget og kendt for sin specielle og eksperimentelle beklædningsstil. Efter at han blev bortvist fra skolen i 1926 rejste Salvardo til Paris, her mødte han Pablo Picasso, en maler, som senere blev en stor inspiration for Salvador Dali, i Dalis egne værker.
Han har specialiseret sig i surrealisme, og hans malerier er ofte brugt som eksempler når det kommer til forklaring og undervisning om genren surrealisme. Det kan for eksempel nævnes, at et af hans mest berømte værker, den vedvarende hukommelse (La Persistencia de la huskea), der blev afsluttet i 1931. Ud over hans malerier skabte Dalí også værker som film, skulptur, fotografering og tekst. Han har blandt andet arbejdet med Walt Disney og Alfred Hitchcock. Dalí blev kendt for præsentationen af det bisarre og abstrakte. Han har altid bestræbt sig på at finde de mest isolerede sider i det menneskelige sind.

Indkøbskurv
Størrelse
Vare Køn
Bedømmelse
Type

Eftertragtede varer

All search results